Aurinkoenergia

Aurinkoenergian hinta on laskenut jo tuulivoimaa alemmaksi.

Aurinkoenergian hinta on laskenut kehittyvien maiden investointien ansiosta niin paljon, että aurinkoenergiasta on tullut ensimmäistä kertaa jopa tuulivoimaa halvempaa uutena energiamuotona esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Aurinkoenergian hinta on esimerkiksi Chilessä laskenut 29,10 dollariin megawattitunnilta, Bloomberg kertoo. Tämä on puolet halvempaa kuin hiilivoiman tuottaminen.

”Uusiutuvat energiamuodot ovat astuneet uuteen aikakauteen”, missä niiden hinta laskee alle fossiilisten energiamuotojen hinnan, Bloomberg New Energy Financen johtaja Michael Liebreich kirjoitti tällä viikolla.

Tämä ei ole ainoa käännekohta energiamarkkinoilla maailmassa: äskettäin nähtiin muun muassa sellainen käänne, että maailmaan rakennetaan nykyisin enemmän uusiutuvan energian kapasiteettia kuin hiili- ja maakaasuenergiakapasiteettia yhteensä, Bloomberg kertoo.

Uusiutuvan energian halpeneminen on tietysti hyvä asia kehittyville markkinoille, jotka voivat rakentaa energiainfrastruktuuriaan entistä helpommin sen varaan, kun fossiilisia polttoaineita käyttävien energiamuotojen varaan.

Fossiiliset polttoaineet ovat kuitenkin edelleen halvin vaihtoehto sellaisilla alueilla, missä tuulivoiman ja aurinkoenergian varaan ei voi laskea.

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/dramaattinen-muutos-maailman-energiamarkkinoilla-tuulivoima-enaa-olekaan-halvinta/

Olemme mukana uusissa aurinkoenergiaa hyödyntävissä aurinkokylähankkeissa mm. www.aurinkokyla-jpt.fi hankkeessa, joka soveltuu esimerkiksi kaikkiin kyläyhteisöihin, kylätoimikuntien toimiessa hankkeen vetäjinä.

RUOTSALON AURINKOENERGIAKYLÄ

Auringon säteilyn hyödyntäminen sähkö tai lämpöenergiana tulee lisääntymään huikeaa vauhtia.  Ei ole toista teollisuuden alaa, joka kasvaisi tulevaisuudessa yhtä paljon.  Kasvu koskee sekä teknologiaa, että liikevaihtoa.

Moneen muuhun maahan verrattuna Suomi käyttää aurinkoenergiaa niin vähän, että se on säälittävää. Siinä suhteessa olemme täydellinen kehitysmaa.  Auringon säteilymäärä Suomessa on kuitenkin vuosittainen samaa tasoa, kuin Pohjois-Saksassa. /Tulevaisuuden tutkija Markku Wilenius.

Tämän hetken energiahinnoilla – johtuen mm. aurinkopaneelien ja – keräimien nopeasta hintojen alenemisesta, aurinkoenergian hyödyntäminen on kannattavinta energiantuotannon rakentamista.